Jaap Heres stapt uit PvdA-fractie

HET HOGELAND – De PvdA in de raad van Het Hogeland verliest een zetel. Het raadslid Jaap Heres heeft besloten een eigen fractie te beginnen. Ook heeft hij het lidmaatschap van de PvdA opgezegd. . “Het is heel verdrietig, dit wil je niet,” zegt fractievoorzitter Janny Klei in een eerste reactie.

Volgens Klei gaat de kwestie over “hoe je het raadslidmaatschap invult. Er is al een paar jaar een verschil van beeld van wat en hoe de fractie moet zijn. Ik ben van mening dat Jaap zelf dit moet uitleggen, dat is niet aan mij. Ik had niet verwacht dat hij zou opstappen en een eigen fractie beginnen,” aldus Janny Klei.

Jaap Heres was eerder raadslid voor de PvdA en Bedum en de eerste raad van Het Hogeland. Hij stond vorig jaar op een in principe onverkiesbare plaats maar werd met voorkeursstemmen alsnog tot raadslid gekozen. Met de stap van Heres gaat de PvdA van vier naar drie zetels Het college van b. en w. behoudt hiermee de meerderheid in de raad.

Jaap Heres was niet bereikbaar voor een toelichting van zijn besluit./BM

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.