FNV-leden akkoord met CAO gemeenten

HET HOGELAND – Bijna 93 procent van de leden van FNV Overheid stemt in met het akkoord over de CAO voor gemeenten voor het jaar 2023. Zij konden tot deze week hun stem uitbrengen. Volgende week besluit het bestuur van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten over het akkoord.

Gemeenteambtenaren gaan er in de nieuwe cao gemiddeld 9 procent op vooruit. In de laagste salarisschalen is de plus ruim 13 procent. In de hoogste salarisschalen (vanaf schaal 11) blijft de loonstijging beperkt tot zo’n 7 procent. Medewerkers in de schalen daartussen – bijvoorbeeld de buitengewone opsporingsambtenaren – zien hun loon dit jaar met 12 procent omhoog gaan. Het personeel van de gemeenten krijgt een extra vrije dag en de thuiswerkvergoeding gaat per 1 mei dit jaar omhoog naar 3 euro per dag.

Op Witte Donderdag zal naar verwachting ook het VNG-bestuur instemmen met de nieuwe cao. Als alles goed gaat krijgen gemeenteambtenaren in mei het extra geld over de eerste maanden van dit jaar op hun rekening gestort.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.