Lezing over Rudolf Agricola in Laurentiuskerk Baflo

BAFLO – In de Laurentiuskerk van Baflo is zondag 16 april een lezing bij te wonen over Rudolf Agricola. De lezing wordt verzorgd door dr. Adrie van der Laan, werkzaam bij de Rijksuniversiteit Groningen en kenner van het werk van Rudolf Agricola.

Van der Laan is conservator bijzondere collecties bij de universiteitsbibliotheek. Hij  vertelt over het gedachtengoed en het humanistische onderwijsideaal van het ‘Licht van Frisia’. Van der Laan zou vorig jaar al naar Baflo komen, maar moest zijn lezing toen afzeggen in verband met corona.

De in Baflo geboren Agricola (1443-1485) groeide na zijn vroege dood uit tot een humanistisch icoon. Zijn gedachtengoed is via Erasmus, die hem als held koesterde, in Noordwest-Europa eeuwenlang de basis van het onderwijs geweest. Hoe kon Agricola zich ontwikkelen tot Europese geleerde? Wat waren zijn ideeën? Kunnen we in de huidige maatschappij nog iets van hem leren? Dat zijn vragen waar Van der Laan nader op in zal gaan.

De lezing begint om 15.30 uur, de kerk gaat om 15.00 uur open. De toegang is niet gratis.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.