‘WK’ Eieren Gooien en andere paasactiviteiten Winsum

WINSUM – Op het Dorpsplein in het centrum van Winsum wordt maandag 10 april, Tweede Paasdag, weer het WK eieren gooien gehouden. WK staat in dit verband uiteraard voor Winsumer Kampioenschap. Over het algemeen zijn de regels bij een eiergooi-kampioenschap vrij helder: het koppel dat het verst het ei weet te gooien en heel vangt wint. In Winsum werd er vorig jaar een ludieke regel aan toegevoegd: koppen werd ook als een geldige vangpoging geaccepteerd.

Naast het eieren gooien staan er traditiegetrouw meer paasactiviteiten op het programma, zoals neut’n schait’n en hoefijzer gooien. Ook is er een paaseierenzoektocht voor kinderen. De verschillende activiteiten starten om 11.00 uur en duren tot 15.30 uur. De organisatie is in handen van Eetcafé J&A, de Ondernemersvereniging Winsum en Promotie Winsum.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !