Brug Onderdendam binnenkort overdag dicht voor vrachtwagens

ONDERDENDAM – In principe gaat in juni de Zijlvesterbrug in Onderdendam overdag op slot voor vrachtverkeer. Het provinciebestuur, eigenaar van de weg, heeft dit besluit ter inzage gelegd, maar het laat zich aanzien dat dit wel doorgaat.

Met het verbod wil de provincie de al jaren lange last van verkeersoverlast in het dorp te lijf gaan. Om de overlast te verminderen en de verkeersveiligheid te vergroten wil de provincie een vrachtwagenverbod op de Zijlvesterbrug instellen. Het verbod gaat gelden van maandag tot en met vrijdag van 7.00 tot 18.00 uur. Vrachtwagens moeten dan gebruikmaken van wegen die meer geschikt zijn voor zwaar verkeer, zoals de N361 en N46. Landbouwverkeer, lijnbussen en hulpdiensten mogen wel over de brug blijven rijden. Bedrijven in Onderdendam blijven altijd van één kant bereikbaar.

Om het verbod mogelijk te maken, ligt het ontwerp verkeersbesluit nog tot donderdag 11 mei ter inzage via de website officielebekendmakingen.nl.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.