Inhijsen nieuwe klapbrug over het Boterdiep in Bedum

BEDUM – Dinsdag 4 april is begonnen met het inhijsen van een nieuwe klapbrug over het Boterdiep. Het is onderdeel van de oostelijke ontsluitingsweg, die het centrum van het dorp moet ontlasten van vrachtverkeer. 
FrieslandCampina Domo, een grote speler met veel logistiek verkeer, heeft veel invloed op de omgeving. Vrachtverkeer van de zuivelfabrikant kan met de nieuwe ontsluitingsroute om Bedum heen, zodat de dorpskern veiliger en leefbaarder wordt.
Nu nog een naam voor de brug
Wat de naam voor de nieuwe brug wordt is nu nog niet bekend. Er kan tot en met 18 april gekozen worden uit: Coöperatie(s)brug, Innersdijkbrug, Melkwegbrug, Melkrijdersbrug, Nijverheidsbrug en Radfridusbrug. De naam met de meeste stemmen wordt het. Stemmen kan op: http://www.provinciegroningen.nl/brugbedum
Dorpsfilmer Henk Huitsing was bij het inhijsen van de klapbrug en maakte op geheel eigen wijze een reportage.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.