“De WMO, welke ondersteuning biedt de gemeente?”

WINSUM – Donderdag 20 april is Ellen Pastoor te gast in het Alzheimer Café. Ze is WMO-consulent in de gemeente Het Hogeland. WMO-consulenten behandelen de verzoeken om hulp en begeleiding die bij de gemeente binnenkomen. Daarbij ontmoeten ze ook mensen met dementie. Met Ellen zal er worden gesproken over welke hulp door de gemeente wordt geboden aan mensen met dementie en hun naasten. Er zal worden verteld wie voor deze hulp in aanmerking komen en hoe dat wordt beoordeeld. Uitleg zal worden gegeven over hoe je het aanpakt wanneer je bijvoorbeeld huishoudelijke hulp nodig hebt.

We gaan met elkaar in gesprek over hoe de ondersteuning door de gemeenten wordt ervaren, sluit de hulp goed aan op hun behoeften? Mogelijk zijn er suggesties om Winsum nog meer dementievriendelijk te maken.

Donderdag 20 april bent u vanaf 19.00 uur van harte welkom in het Alzheimer Café Winsum e.o. in zorgcentrum Winkheem, Borgweg 48 in Winsum. Het programma begint om 19.30 uur en rond 21.00 uur wordt de avond informeel afgesloten. De toegang is als altijd gratis.

Wilt u meer informatie over de activiteiten van het Alzheimer Café Winsum e.o. en de andere Cafés in de provincie, dan kunt u een kijkje nemen op de website www.alzheimer-nederland.nl/regios/groningen.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !