Verhildersum: streekmarkt start nieuw seizoen en oude auto’s kieken

LEENS – Op zaterdag 15 april vindt de Streekmarkt bij Museum Borg Verhildersum weer plaats. Daarmee start het nieuwe Streekmarkt seizoen. Naast de bekende kramen met eetbare streekproducten zoals kaas, worst, jam, groente en fruit zijn er ook andere dingen te koop. Alles met de hand gemaakt en zelf ontworpen. Om aan of om te doen – zoals sjaals en mutsen – of  schapenvachten om het huis mee aan te kleden. Ook natuurlijke cosmetica zoals crème gemaakt van ezelinnenmelk.

Regelmatig zijn er nieuwe kramen te vinden. Deze keer is dat de kraam van Broq Chocolate, van Wouter en Dorien de Niet uit Haren. Zij maken zelf repen chocolade van eerlijke cacao, waarbij boeren een goede prijs ontvangen, er aandacht is voor de leefomgeving en voor de emancipatie van vrouwen in Haïti en Belize. Daar komt de gebruikte cacao vandaan.

De Streekmarkt is vanaf nu weer elke derde zaterdag van de maand tussen 10.00 en 16.00 uur te vinden op het terrein recht voor de borg Verhildersum. Het museum is ook weer open, net als restaurant Ons Schathoes, dus alle kans om er een fijn uitstapje van de maken. Meer informatie over de markt en de aanwezige kramen staat op www.verhildersum.nl in de agenda.

En op zondag 16 april is er een ‘oldtimerdag’, dus oude auto’s kieken bij Verhildersum.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.