Kunstvloed: oproep voor kunstwerken langs Sauwerder ommetje

ADORP/SAUWERD/WETSINGE – Van 8 tot en met 17 september is er weer Kunstvloed; de kunstmanifestatie rondom Adorp, Sauwerd en Wetsinge. Voor deze derde editie nodigt Kunstvloed beeldend kunstenaars uit om een tijdelijk kunstwerk beschikbaar te stellen langs het Sauwerder ommetje; een wandel- en fietsgebied rondom het landschap van Sauwerd, Wetsinge en het Reitdiepdal. De kunstwerken zijn bedoeld als extra aandachtstrekker voor het Reitdiep landschap.

Maximaal 5 beeldende kunstenaars kunnen werken beschikbaar stellen die een relatie aangaan met het landschap en de route; kunstwerken die te betreden, te beleven en te bekijken zijn. Per kunstwerk is een vergoeding beschikbaar van € 1.250,- exclusief BTW.

Voorstellen kunnen voor 26 april worden ingediend bij Pieter Duijser van de commissie Kunst in de buitenruimte. Pieter is te bereiken via telefoonnummer 06 49 00 65 77 en pduijser@kpnmail.nl.

Na elke editie van Kunstvloed blijft er een kunstwerk permanent achter op het ommetje. In 2018 was dat een kunstwerk van Gert Sennema en in 2021 een kunstwerk van Merijn Vrij. Dit jaar komt daar een kunstwerk van Lambert Kamps bij. Het kunstwerk van Kamps wordt een werk waarbij bezoekers het landschap in 360 graden kunnen gaan beleven.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.