De Wakkerman Jrgng 1. Blog + Cartoon (007 ).

Afgelopen week hadden jullie drie nieuw afleveringen hier verwacht te kunnen lezen. Ik ook. Maar maandag 17 april ben ik in het Marrtini-ziekenhuis in Groningen opgenomen op de longafdeling vanwege ernstige luchtwegklachten (Nee, geen Covid!). En met extreem hoge koorts. Zaterdagmiddag weer ontslagen daar, omdat de koorts gezakt was , en het virus niet meer actief. Omdat er ook nog door een structureel hartfalen relatief weinig zuurstof in het bloed zit, betekent dit dat de combinatie van beide aandoeningen maakt dat het herstel langzaam gaat.
Zelf hoop ik dat na het einde van de krokusvakantie in het Noorden weer aan de slag kan met ‘ De Wakkerman.”
En mens moet blijven hopen, niet waar….

Ik ben nog steeds ernstig ziek. Maar na het verbijsterende optreden van het komische duo Rutte-Vijlbrief gisteren in het Groningse Garmerwolde, ben ik zo kwaad geworden, dat ik uit bed ben gesprongen en pen en papier heb gepakt. Ik vond de stilte na de persconferentie heel onheilspellend. De meest passende reactie zou geweest zijn een van het lachen schuddebollende zaal. Maar, ja Groningers blijven toch netjes. Ik kwam in ieder geval niet bij tot ik merkte dat ik vanaf de bank onder mijn deken zachtjes zat te snikken. Zal die rotziekte wel wezen. Of worden we hier op gigantische wijze niet gewoon zwaar verneukt? ………………………………( wordt vervolgd )

Kees Willemen (1943) journalist en (politiek) tekenaar woont al bijna dertig jaar op het Gronings platteland. Dat opgeteld bij de twintig jaar in het Brabants dorp waar hij opgroeide, zou je hem met enige overdrijving een plattelandsveteraan kunnen noemen. Driemaal per week bericht hij wat hij meemaakt in de zeer vroege ochtend. Zomer en winter bij storm en regen, krakende vorst en blakerende zon.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.