Marc Euvrie en Lo/Now naar Winsum

WINSUM – In aanloop naar winSUMMERfest 2023 komen Marc Euvrie en Lo/Now naar het allermooiste dorp van Nederland. Op vrijdag 19 mei zijn ze ’s avonds te zien én te horen in De Synagoge aan de Schoolstraat te Winsum.

Marc Euvrie is een Fransman die op tour door België, Nederland en Frankrijk is. Gewapend met een cello en een piano. Niet de meest standaard opstelling, wel een hele interessante. Marc maakt filmische soundscapes, muziek om bij weg te dromen. Lang uitgesponnen piano klanken die opgenomen worden, waarna er een tweede laag overheen gelegd wordt met een cello. Of andersom. Droevig door de cello, meeslepend door de piano. Neo-klassiek, postrock.

Marc begon piano te spelen op zijn 9e en studeerde cello aan het conservatorium, zijn eerste eigen werken componeerde hij op 15 jarige leeftijd. Daarna volgde een tijd van gitaarspelen in diverse hardcore bands (o.a. Aussitot Mort). Maar dan wordt boosheid vaak weer omgezet in persoonlijke reflecties en bezinning. Zijn titelloze debuut in 2012 gaf een inkijkje in een donkere kijk op het verleden, heden en uiteindelijk in 2022 een sprankje hoop voor de toekomst.

Voor liefhebbers van alles tussen Nils Frahm, Joep Beuving tot Godspeed You! Black Emperor.

Voorprogramma: LOW/NOW

In het voorprogramma speelt gitarist Ike de Zeeuw frontman van Wolvon die solo als artiestennaam Lo/Now heeft. In 2022 maakte hij het album Homies waarop ingetogen en intieme nummers staan, dit bracht hij uit bij het side label van Subroutine Records. Namelijk Glove Compartment waar artiesten door middel van tapes onder de aandacht gebracht worden.

Waar: De Synagoge (Schoolstraat 24, 9951 EL, Winsum)

Wanneer: vrijdag 19 mei

Deur open: 20.30 uur

Start: 21.00 uur

Entree: € 7,50 (reserveren gewenst)

Reserveren kan door een mail te sturen naar winsummerfest@gmail.com

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.