Lezing over en concert op Van Oeckelenorgel in Nicolaaskerk Kloosterburen

KLOOSTERBUREN – Op zondag 7 mei geeft Hans Fidom, hoogleraar orgelkunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, onder de titel ‘Het orgel als pronkjuweel’ een lezing over het Van Oeckelenorgel in de Nicolaaskerk in Kloosterburen. Ook bespeelt hij het orgel, dat nog compleet origineel is en een typisch Kloosterbuurster geschiedenis heeft. Aanvang: 15.00 uur. Entree: vrije gift voor orgelfonds. 

Onder regie van Hans Fidom, woonachtig in Houwerzijl, werd enkele jaren geleden het Van Oeckelenorgel gerestaureerd. Daarover zal hij vertellen, waarbij hij ook zal verwijzen naar het grotere Groninger orgelverhaal. Met het bespelen van het orgel luidt Fidom officieel een nieuwe periode in. Sinds de start van Podium Nicolaaskerk is begeleiding van samenzang immers geen hoofddoel meer; veeleer zal het instrument in concerten en bij bijzondere gelegenheden een rol spelen. Ook wil men (amateur) organisten regelmatig in de gelegenheid stellen om het orgel te bespelen. Op 13 mei gebeurt dit al tijdens de jaarlijkse Orgeldag Noord-Nederland, georganiseerd door de Stichting Hinszorgel Leens.

Info: www.nicolaaskerk.NU. Reserveren (aanbevolen!) via info@nicolaaskerk.NU of 0595 487788. Nicolaaskerk, St. Jansstraat 8 Kloosterburen.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.