Kloosterwandeling Ten Boer en Thesinge maandag 2e Pinksterdag

GRONINGEN – De Stichting Pelgrimeren in Groningen en Stadsklooster Groningen organiseren samen een kloosterwandeling van 9,5 km op 2e Pinksterdag (maandag 29 mei) van 13.00-17.30 uur te Ten Boer en Thesinge.  Via verschillende trajecten tussen Ten Boer en Thesinge bezoeken we de restanten van voormalige Benedictijnse kloosters in Ten Boer en Thesinge uit de vroege middeleeuwen.

In Ten Boer is de kerk van het klooster in z’n geheel bewaard gebleven en in Thesinge is het koor het van de kerk van het klooster bewaard gebleven. Op beide locatie zijn deskundigen die ons iets meer vertellen over de kloosters.

Kloosters hebben aan de bakermat van onze beschaving in Groningen gestaan en toch zijn ze relatief onbekend. Beide organisaties willen de kloosters onder de aandacht brengen omdat ze naast hun cultuurhistorische betekenis ook waarden vertegenwoordigen die we in onze jachtige maatschappij nu juist zonodig missen. Beide organisaties zijn van plan om van de kloosterwandeling een jaarlijks fenomeen te maken waarbij alle 34 voormalige kloosters in de provincie Groningen onder de aandacht worden gebracht.

De kosten, inclusief consumptie, bedragen € 7,50 p.p. vooraf te voldoen via het online aanmeld- betaalformulier via IDeal via www.spig.nl. Online aanmelden is noodzakelijk. Er is ruimte voor 4 groepen van 25 bezoekers die allemaal vertrekken van het start-en eindpunt: het Koopmansplein te Ten Boer.

Op de website www.spig.nl zijn voorts in totaal 254 pelgrimswandelingen te vinden door de provincie Groningen. Deze wandelingen zijn gratis te downloaden.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.