Optreden Josien Bakker aan boord van de ZK 4

ZOUTKAMP – Het Visserijmuseum organiseert op zondag 14 mei (Moederdag) een rondvaart over het Lauwersmeer met de historische garnalenkotter ZK 4 Albatros. De natuur is zo bijzonder dat het gebied in 2003 is aangewezen als Nationaal Park. Tegenover het museum kunt u inschepen.

Het programma start om 11.00 uur met een optreden van de 18-jarige zangeres Josien Bakker uit Vlagtwedde. Eén van haar hoogtepunten was het Grunneger Laidjesfestival 2020 dat plaatsvond in De Oosterpoort in Groningen. Ze won toen, als jongste deelnemer ooit, zowel de jury- als de publieksprijs met twee zelfgeschreven Groningse nummers. Josien krijgt regelmatig het compliment mensen te ontroeren met haar muziek vanwege haar heldere stem en prachtige gitaarspel.

Vervolgens zet de ZK 4 koers richting het Lauwersmeer. De bemanning zal het schip afmeren aan verschillende steigers voor een ‘privéconcert’ van Josien Bakker. Het repertoire bestaat uit Nederlands-, Engels- en Groningstalige nummers. Aan boord wordt tevens een lunch geserveerd. Onderweg kunt u genieten van de enorme vogelrijkdom en kleurrijke plantengroei. Misschien zijn er zelfs nog Konikpaarden en Schotse hooglanders te zien. Om 15.15 uur bent u weer terug in de haven van Zoutkamp.

De prijs voor dit unieke arrangement is € 60,00 per persoon. Kaarten zijn te reserveren via www.visserijmuseum.com/activiteiten. De rondvaart gaat alleen door bij voldoende deelname en onder goede weersomstandigheden.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.