Wie wil voor de voedselbank kweken?

HET HOGELAND – Voedselbank het Hogeland is op zoek naar hobby-kwekers die gedurende de a.s. zomer en herfst enkele groentensoorten voor haar klanten willen kweken.  Gedurende de zomer krijgt de voedselbank van allerlei kanten groenten en fruit toegestopt. Daaraan is dan ook meestal geen gebrek. Zodra de herfst volop aan de gang is, of wanneer de winter is begonnen, dan stokt de instroom van allerlei groenten. De voedselbank kan haar klanten dan geen diversiteit aan groenten meer aanbieden.

Daarom is de Hogelandster voedselbank op zoek naar hobby-kwekers die een stukje grond willen bebouwen met enkele typische wintergroenten, zoals spruitkool, boerenkool en prei. Het zijn alle drie groentensoorten die, zodra eenmaal zijn geplant, weinig onderhoud behoeven. Vooral spruit- en boerenkool staan na enkele weken al zover boven de grond, dat het verwijderen van onkruid eigenlijk al niet meer nodig is. Arbeidsintensief is het kweken van deze groenten dus niet.

Wilt u de voedselbank helpen door prei, spruiten of boerenkool te kweken? Neem dan contact op met Voedselbank het Hogeland in Winsum, telefoonnummer 06-53589818

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !