Reddingstations KNRM openen deuren tijdens Reddingbootdag

LAUWERSOOG – Op zaterdag 13 mei houdt de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) Reddingbootdag. Alle 45 reddingstations in Nederland openen hun deuren voor het publiek. Het is dé dag om kennis te maken met het reddingwerk, de vrijwilligers en het materieel van de KNRM.

Op station Lauwersoog, kustweg 3, kan er op 13 mei van 10.00-16.00 door de donateurs en vrijwilligers meegevaren worden op de snelle boten. Belangstellenden mogen mee op de authentieke reddingsboten Gebroeders Luden en de Lauwers. Wanneer een geïnteresseerde op die dag besluit donateur te worden, middels het invullen van een kaart, dan mag er een spectaculair tochtje met een van de boten op zee worden gemaakt.

Het afgelopen jaar hebben weer veel acties plaatsgevonden op de Waddenzee en het Lauwersmeer. Station Lauwersoog wil graag een warme band met haar achterban houden. KNRM wordt volledig gefinancierd door donateurs. De KNRM is een goed doel en ontvangt geen subsidie van de overheid. De bijdragen van ruim 120.000 Redders aan de wal maken het mogelijk dat de KNRM 24 uur per dag klaarstaat om uit te varen en mensen en dieren in nood op het water te redden. Daarnaast vormen zij een belangrijke achterban voor de redders. De Reddingbootdag is de gelegenheid om dit contact te verstevigen. Maar ook nieuwe donateurs zijn zeer welkom.

KNRM-reddingstations door het hele land hebben een leuk programma voor jong en oud klaarstaan om bezoekers een beeld te geven van het bijzondere reddingswerk. Bekijk de reddingboten waarmee de KNRM geredden weer veilig aan wal brengt. Ga in gesprek met redders over hun vrijwilligerswerk en kijk naar spectaculaire demonstraties, rondleidingen en activiteiten voor kinderen. De jeugd kan zelfs een echt KNRM-diploma verdienen!

Eemshaven

Ook is er 13 mei een Reddingbootdag met tal van activiteiten bij het station van de KNRM aan de Borkumweg 5 in de Eemshaven.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.