Holland Norway Lines vanaf 1 juni terug op de Eems: afvaarten vanaf Emden

EMDEN (DE) – De rederij Holland Norway Lines start per 1 juni met de verbinding tussen Emden en Kristiansand en keert hiermee, na een tijdelijk verblijf van 6 weken in Cuxhaven, terug op een vaste locatie in de Eems.

Emden is vlak over de grens bij Nieuweschans. De nieuwe haven is goed bereikbaar met een eigen shuttlebus vanaf station Groningen én ruime parkeergelegenheid bij de vertrekterminal. ‘We zijn erg blij dat we met onze nieuwe locatie hier in Emden weer eenvoudig bereikbaar zijn voor de Nederlandse vakantieganger’, aldus Morten Aggvin, CEO.

Forse groei belangstelling

De nieuwe verbinding is erg in trek. Ten opzichte van het al populaire eerste jaar ligt het aantal boekingen met een groei van 25% ver boven verwachting. Voor Nederlanders blijft Noorwegen onverminderd populair en wordt het ook steeds meer gezien als een aantrekkelijk alternatief voor een vakantie in Zuid-Europa of de overvolle luchthavens. De MS Romantika vaart vanaf 1 juni meerdere keren per week tussen Emden en het Noorse Kristiansand.

Wanneer er weer gevaren wordt vanuit de Eemshaven is niet bekend.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !