Vegetarische schotel met rijst, paprika en bonen

Ingredieënten: voor 4 personen

  • 2 sjalot
  • 4 wortelen
  • 2 gele paprika
  • 250 gr witte rijst
  • 600 gr tomatenpulp (passata)
  • 1 blokje groentebouillon
  • 2 el Tex-mex kruiden
  • 300 gr kidneybonen (uitgelekt)
  • 100 gr geraspte kaas
  • 200 gr zure room
  • olijfolie
  • chilivlokken (naar smaak)
  • zwarte peper
  • zout

Bereiding

  1. Snipper de sjalot fijn. Snijd de wortel in dunne plakjes (schillen hoeft niet) en de paprika in reepjes.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en stoof de sjalot samen met de paprika en de wortelplakjes 6-8 min. op middelhoog vuur. Voeg de rijst toe en roerbak kort even mee.
  3. Voeg vervolgens de tomatenpulp bij de groenten en verkruimel de bouillon eroverheen. Kruid met de tex-mexkruiden, chilivlokken, zout en zwarte peper. Blus het geheel met 100 ml water per persoon. Schep goed om en laat zo’n 20 min. zachtjes koken, zonder roeren met het deksel op de pan, tot de rijst beetgaar is. Controleer in tussentijd wel af en toe of er nog voldoende water in je pan zit, zodat de rijst niet aanbrandt. Proef en breng op smaak met zout en zwarte peper.
  4. Meng de rode bonen (uitgelekt) met de groenten, bestrooi met de geraspte kaas en roer tot de kaas is gesmolten.

Serveer de schotel in een diep bord met een flinke lepel zure room erover.

Tip: Je kunt hem ook nog extra afwerken met wat gehakte korinder.

Eet smakelijk

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !