Prijzen koopwoningen ruim 4 procent lager in april

DEN HAAG – In april waren de prijzen van bestaande koopwoningen gemiddeld 4,4 procent lager dan in april 2022. Een maand eerder was de daling 2,3 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Dit blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.

Ten opzichte van maart is de prijsindex bestaande koopwoningen in april met 1,1 procent gedaald. De prijzen van bestaande koopwoningen bereikten in juni 2013 een dieptepunt. Vervolgens was er sprake van een stijgende trend, tot augustus 2022.

Het Kadaster maakte bekend dat het in april 12 816 woningtransacties registreerde. Dat is bijna 20 procent minder dan een jaar eerder. In de eerste vier maanden zijn 53 253 woningen verkocht, ruim 11 procent minder dan in dezelfde periode van 2022.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.