Skip to content
Omroep Het Hogeland
Omroep Het Hogeland

  • Nieuws
  • Agenda
  • Overige
  • Podcast&meer
  • Radio
  • TV
    • Televisie
    • TV(nieuws) items
    • De Bijrijder
  • Over ons
    • Over ons
    • Redactie
    • PBO
    • AVG
    • Disclaimer
    • Klachtenprocedure
    • Contact
Omroep Het Hogeland
Omroep Het Hogeland

Asperges met gerookte zalm

24 mei 202324 mei 2023

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1,5kgwitte asperges
  • 4eieren
  • 100gramongezouten boter
  • 200gramgerookte zalm
  • 0,5tlgeraspte nootmuskaat
  • 15gramverse peterselie
  • 1citroen
  • Peper en zout
  • 1 kg nieuwe aardappelen.

Bereiding:

Kook de eieren 8 minuten, laat schrikken, pel ze en prak ze met een vork fijn.

Schil de asperges en snijd het kontje er af.

Doe de asperges in een pan waar ze in hun geheel in passen en zet onder water met flink zout. Laat 7 minuten koken, zet het vuur uit en laat nog 10 minuten in het water liggen. Haal ze er dan uit.

Smelt de boter in een steelpannetje en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Leg de asperges op een mooie schaal, leg de plakken gerookte zalm er op en het ei. Giet de botersaus er overheen. Garneer met peterselie.

Serveer met gekookte aardappeltjes.

Eet smakelijk.

Nieuws

Bericht navigatie

Vorige bericht
Volgende bericht

Bezoek ons ook op:

Facebook
X (Twitter)
YouTube
Instagram
©2025 Omroep Het Hogeland