Geen promotiekansen meer voor DWA/Argo na verlies bij DTS

SURHUIZUM – De korfballers van DWA/Argo reisden afgelopen zaterdag naar Surhuizum om aan te treden tegen DTS. Bij de vorige ontmoeting wist DTS te winnen en ook ditmaal slaagde DWA/Argo er niet in om de punten te pakken, ondanks dat er goed gespeeld en gestreden werd. Na een ruststand van 7-7, trok DTS aan het langste eind. De eindstand werd na een spannende slotfase 13-12.

Door dit resultaat wordt de tweede plaats, die recht geeft op promotie aan het einde van de competitie, ondanks dat er nog twee wedstrijden gespeeld moeten worden, onbereikbaar voor DWA/Argo.

Binnen het basis achttal van trainer-coach Lisette Hamminga waren Sam Pestoor en Jildau Smedema zaterdag afwezig, waardoor de overige spelers en speelsters in de basis startten. DWA/Argo begon goed en scherp aan de wedstrijd en de ploeg had het spel van DTS meteen goed onder controle. DTS had zichtbaar moeite om in de aanvallen de kansen af te ronden, want DWA/Argo zorgde ervoor dat de bal in de aanvallen van DTS vaak al na één doelpoging werd onderschept. Dit resulteerde in een 0-4 voorsprong voor DWA/Argo, met doelpunten uit handen van Yarin Smedema, Lieke Stoepker, Natasja van der Laan–Schuuring en Ole Smedema. Na vijf minuten was dit de stand op het scorebord, maar de volgende vijf minuten werd er aan beide kanten niet gescoord en hadden beide ploegen moeite met het afronden van de kansen. Uiteindelijk wist DTS vervolgens net zo snel ook vier tegentreffers te maken, waardoor er een gelijke stand op het scorebord stond. Beide ploegen knokten zichtbaar voor doelpunten en hierna volgden de doelpunten tot aan de rust dan ook om en om. Bij een stand van 7-7 klonk het rustsignaal.

In de kleedkamer benadrukte Hamminga dat er goed gespeeld werd en dat DWA/Argo de juiste kansen moest nemen. Nog te vaak werd er te snel geschoten, waardoor de bal weer naar de Friezen ging.
Vlak na de rust wist Sanne Schuuring met een doorloopbal de voorsprong te pakken, maar DTS was hierna drie maal op rij trefzeker. DWA/Argo keek tegen een achterstand aan van 10-8, maar Natasja van der Laan–Schuuring zorgde voor de aansluitingstreffer. Nadat DTS opnieuw voor een treffer zorgde, was er nog ruim een kwartier te spelen. Nick Brandsma en Lieke Stoepker zorgden samen voor opnieuw een gelijke stand. Bij de stand van 11-11 werd er een tijdje niet gescoord aan beide kanten. Met nog zeven minuten te spelen volgde een spannende slotfase en was het nog niet duidelijk welke ploeg er met de winst vandoor zou gaan. DTS was opnieuw trefzeker, maar Ole Smedema bracht de gelijkmakende 12-12 op het scorebord. Uiteindelijk was het DTS dat voor een laatste maal trefzeker was en het lukte DWA/Argo niet meer om nog een laatste doelpuntje te maken. DWA/Argo heeft zichzelf hiermee tekort gedaan, want met het goede spel en het sterke verdedigende werk had het minstens een punt verdiend. De eindstand werd 13-12.

Voor DWA/Argo is het duidelijk dat het niet meer kan promoveren naar de 2e klasse. DWA/Argo staat momenteel vierde op de ranglijst en is daarmee wel zeker dat het volgend veldseizoen in de 3e klasse blijft.

Scores DWA/Argo: Lieke Stoepker (3x), Natasja van der Laan-Schuuring (2x), Ole Smedema (2x), Nick Brandsma (2x), Sanne Schuuring (2x), Yarin Smedema (1x).

Aanstaande zaterdag speelt DWA/Argo opnieuw een uitduel. DWA/Argo gaat dan op bezoek bij De Pein in Opeinde. Bij de vorige ontmoeting wist DWA/Argo met 18-16 te winnen. Het duel zal om 15:30 uur van start gaan.

Stand:

Joure                        12-19

DTS                          12-18

DTL                          12-18

DWA/Argo               12-14

Olympia                   12-12

De Pein                    12-11

Westergo                 12- 2

De Waterpoort         12- 2

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !