Mooie dag

Mooie dag,’ zingt en speelt Steernvanger op het podium van theater De Winsinghof in Roden. En dat is het, want zij en ik zijn beide genomineerd voor de Dagblad van het Noorden Streektaalprijs. Bij hoge uitzondering heb ik mijn kinderen meegenomen. De oudste twee begrijpen onderhand heel goed dat het gepast is om tijdens een plechtigheid te zwijgen, maar voor de jongste geldt dat in het geheel niet.

Tijdens de voordrachten van dichteres Ria Westerhuis proberen we uit alle macht zijn uitlatingen en bewegingen te beperken. Net als hij het niet meer lijkt te houden en op het punt staat ongegeneerd decibels te produceren, begint Steernvanger aan hun set. ‘Het is n prachteg mooie dag, deur de kleuren in dien ogen, mit dien aanstekeleke lach mag elke dag wel zo.’ Gebiologeerd kijkt junior toe. ‘Mooie muziek, papa!’ is het enige dat hij zegt tegen mijn eega. Opgelucht kijken we elkaar aan over zijn blonde hoofdje, dat meebeweegt op de maat. We weten wat we voortaan op moeten zetten om hem tot bedaren te brengen.     

Ingeborg

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.