Groningen doet beroep op Tweede Kamer: u bent aan zet!

GRONINGEN – Volksvertegenwoordigers en bestuurders uit de hele provincie Groningen roepen de leden van de Tweede Kamer op om stelling te nemen in het debat over de parlementaire enquête aardgaswinning van dinsdag 6 en woensdag 7 juni.

“U bent aan zet”, schrijven zij in een petitie. In een paginagrote advertentie in de landelijke dagbladen en het Dagblad van het Noorden vertellen Groningers welke gevolgen de gaswinning voor hen heeft.

Met het rapport van de parlementaire enquête aardgaswinning Groningen “Groningers boven gas” voelde Groningen zich gekend, gevoeld en gehoord. Maar de kabinetsreactie die daarop volgde stelde teleur, vinden de Groninger bestuurders.

De stap voorwaarts is te beperkt, het inlossen van de ereschuld blijft te veel steken in woorden. Daarom doet Groningen een duidelijk beroep op de Tweede Kamerleden om aan zet te zijn, en de conclusies van het eindrapport over te nemen.

Een aantal raads- en Statenleden biedt de petitie dinsdagmiddag aan de Tweede Kamer aan, voorafgaand aan het debat over het enquêterapport en de reactie van het kabinet daarop.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.