Vlinder- en insectenrondwandeling

PIETERBUREN – Op zondag 6 augustus om 14.00 uur is er een rondwandeling met Jan Jaap Boehlé, de tuinbeheerder van Domies Toen en bekend insecten- en vlinderdeskundige, met als thema de vlinders en insecten in Domies Toen.

Onlangs schreef Koos Dijksterhuis in het dagblad Trouw een zeer lovend stukje over de hoeveelheid soorten vlinders in Domies Toen. Hij noemde met name het Gamma-uiltje. Natuurlijk gaat Jan Jaap met de bezoekers op zoek naar dat gamma-uiltje, maar ongetwijfeld vinden ze nog vele andere soorten in Domies Toen, een waar vlinder- en insectenparadijs.

Als het regent of hard waait houden vlinders en insecten zich schuil en is er niet veel te zien. In dat geval zoeken we een nieuwe gelegenheid. Houd daarom de agenda op de site van Domies Toen in de gaten voordat u naar de tuin komt.

Deelname is gratis. De entree voor de tuin is € 3, kinderen tot 16 jaar en vrienden van Domies Toen hebben gratis toegang.

Foto: het Gamma-uiltje

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !