Sprintbeest wint Ronde van Winsum

WINSUM – Het sprintbeest Joeri Fledderus heeft woensdagavond de Ronde van Winsum op zijn naam geschreven. De renner uit Heerenveen won de sprint van een kopgroep van vijf.

Tweeëndertig renners stonden er woensdagavond aan de start voor de Ronde van Winsum. Het betrof een koers over tachtig kilometer waardoor er zesenveertig rondjes door Winsum gereden moesten worden.

Voor de start werd een minuut stilte in acht genomen ter memorisering van de op maandag 21 augustus overleden Rikus Sunderman. Sunderman was een wielerman in het Noorden, actief op allerlei terreinen in deze sport. Na dit moment begonnen de 32 renners aan de koers van 80 kilometer over 46 ronden. het gebeurde er in de eerste ronden maar weinig in het peloton. Er waren wat vluchtpogingen, maar steeds wist het peloton de avonturiers terug te pakken.

Met nog 28 ronden te gaan sloegen Guilliaume Visser en Sjoerd Hollander (Garrelsweer) toe met de definitieve uitval. Harry Sweering, Adne Koster en Joeri Fledderus sloten bij de kopgroep aan die verder onbereikbaar bleef voor het peloton. Visser werd tweede, Sweering pakte de derde plaats. Sjoerd Hollander, eigen kweek van de NWVG, werd vijfde.

Hoewel het aantal renners aan de start wat tegenviel, was het een spannende koers, met een gezellige uitstraling.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !