Zes ondernemers organiseren een diner met alleen maar producten van het Hogeland

HET HOGELAND – De laatste twee weekenden van september organiseert regiomarketingorganisatie Waddenland samen met zes producenten en zes koks een zes-gangen-wadden diner bij een boerderij aan de waddendijk. Per avond eten 100 gasten alles uit de buurt: van spelt uit Kloosterburen tot zuivel uit Hornhuizen, van wortels uit Hornhuizen tot appels uit Loppersum, en van groenten uit Uithuizermeeden tot vis van Lauwersoog. Want de Wadden zijn zoveel meer dan alleen maar vis en zeekraal!

Tijdens het diner staat de bezoeker ook stil bij het landschap, want het landschap is prachtig, maar ook kwetsbaar. Natuur en ambacht staan onder druk. Dé manier om hier samen aan te werken is door boeren, vissers en koks met elkaar in contact te brengen. En daar plukt de gast dan weer de vruchten van.

Op 22, 23, 29 en 30 september schuiven de gasten aan op een unieke locatie, waarbij het landschap niet alleen te zien, maar ook te proeven is. De producenten zijn De Goede Vissers, Landgoud, Horaholm, Eikemaheert, WaddenMax en de Eemstuin. De koks zijn Wilbert van de Kamp (Wongema), Barbara Geertsema (‘t Ailand), Stefan Kollumer (Molenrij), Nanouk Vervuurt (Voux), Polly Brante (Polly’s keuken), Nelske Elzer (Bertje Jens).

Tussen de gangen door wordt er verteld over het gebied en leer je alles over het Waddenlandschap op je bord. In kunst, toneel, gesproken woord, een mooie wandeling, én gesprek aan tafel. Daarnaast is het niet een programma voor één avond, maar kunnen gasten ook verblijven in de omgeving: verschillende herbergen en overnachtingsplekken openen speciaal voor de gasten van dit diner hun deuren.

Op de dagen na de diners organiseert Grounded Expedities verschillende expedities om het landschap nóg beter te ontdekken.

Prijs: 95 euro per persoon voor zes gangen, inclusief drankjes en koffie/thee.

Wad op je bord is een initiatief van regiomarketingorganisatie Waddenland met als doel het Waddenlandschap in de schijnwerpers te zetten in het kader van de september evenementen maand.

Meer informatie: www.waddenland.nl/wadopjebord

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.