Maaltijdsalade met pasta 6 september 20236 september 2023 Ingredieënten: 150 gr penne ▢ zout ▢ 1 sjalot, gesnipperd ▢ bakolijfolie ▢ 300 gr groene asperges, droge onderkanten verwijderd en in schuine stukken gesneden ▢ 400 gr Broccolirijst ▢ 1 blikje (175 gr) cannellini bonen, afgespoeld en uitgelekt ▢ 100 gr verse cherrytomaten ▢ 2 – 3 el pesto ▢ zwarte peper ▢ optioneel: citroenrasp 15 gr basilicum, blaadjes fijngesneden. Bereiding: Kook de penne beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet daarna het water af. Verhit een hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten in 1 eetlepel bakolijfolie met een snufje zout. Voeg de asperges toe en roerbak 5 minuten. Roer daarna de broccolirijst erdoor, direct vanuit de diepvries, en roerbak nog 3 minuten tot de asperges beetgaar zijn. Voeg de gebakken groenten toe aan de gekookte penne samen met de cannellini bonen en tomaten. Schep 2 volle eetlepels pesto in de pan samen met een snuf zwarte peper en roer alles goed door. Proef en voeg naar eigen smaak extra pesto en peper toe. Ben je fan van citroen, rasp dan ook wat citroenschil erboven. Als laatste gaan de fijngesneden blaadjes basilicum erdoor. Serveer de pastasalade op borden, lauwwarm is deze salade het allerlekkerst. Eet smakelijk en tot volgende week. Nieuws