Bernd de Jong (CU) feliciteert zijn vader, de nieuwe wethouder van Eemsdelta

EEMSDELTA – David de Jong (ChristenUnie) is woensdag door de gemeenteraad van Eemsdelta benoemd tot wethouder. Hij volgt Meindert Joostens op, die per 1 september met pensioen is gegaan.

Er klonken mooie welkomswoorden voor de nieuwe wethouder, en er waren natuurlijk bloemen en felicitaties. En een daarvan was heel opmerkelijk. David de Jong kreeg de beste wensen toegevoegd door zijn zoon Bernd, fractievoorzitter van de ChristenUnie in de gemeenteraad van Het Hogeland.

David de Jong werkte ruim 39 jaar in het onderwijs als docent, directeur en interimmanager. Vanaf 1990 was hij betrokken bij de politiek in de stad Groningen. Eerst als steunfractielid, daarna 15 jaar als raadslid en fractievoorzitter (1994-2009). In 2021-22 was hij wethouder in de gemeente Midden-Groningen.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !