Julian Bushoff (26) op plek 8 kandidatenlijst GroenLinks-PvdA

DEN HAAG – Groninger Julian Bushoff (26) is de hoogst geplaatste noordeling op de concept kandidatenlijst van GroenLinks-PvdA bij aankomende Tweede Kamerverkiezingen, zo werd vandaag bekend gemaakt. Bushoff reageert blij en verrast: “Ontzettend eervol om voorgedragen te worden op deze mooie plek, tegelijkertijd voelt het ook wel als een verantwoordelijkheid om op te komen voor onze mooie, maar door gasellende getergde, provincie.

De jonge Groninger zegt zich verder in te willen zetten voor het behoudt van lokale voorzieningen zoals streekziekenhuis, de bus en de bibliotheek en spreiding van rijksdiensten naar de regio.

“Hoogtijd dat de overheid weer zichtbaarder wordt, ook buiten de randstad, aldus Bushoff. Verder noemt hij herstel van vertrouwen, rechtvaardig klimaatbeleid en bestaanszekerheid de belangrijkste speerpunten van de PvdA en GroenLinks: “Wat mij betreft gaan we nu echt het minimumloon verhogen, de belasting op arbeid verlagen en miljonairs en grote bedrijven meer belasten. Dat is hard nodig om de ongelijkheid te bestrijden.”

De jonge Groninger werkte eerder op de vismarkt in Groningen als groenteverkoper en in het dorpscafé in het Drentse Roderwolde voordat hij als fractievoorzitter van de Groningse PvdA de politiek in ging. Hoewel Bushoff op jonge leeftijd (21) fractievoorzitter werd van de PvdA in Groningen is politiek niet van huis uit meegegeven. “Het ging bij ons thuis aan de keukentafel niet zozeer over politiek. Mijn moeders werkten in de zorg daar ging het wel over. Dat heeft mij politiek gevormd. Wat zij me meegaven is dat je opkomt voor mensen die het moeilijker hebben en elkaar de helpende hand toesteekt.”

Op politiek vlak zegt Bushoff veel geleerd te hebben Henk Nijboer, hij noemt het een gemis voor het Noorden dat Nijboer stopt na de verkiezingen in november. Daaraan zullen GroenLinks en PvdA meedoen met een gezamenlijke lijst en één verkiezingsprogramma. Dat staat in het teken van vier thema’s: herstel van vertrouwen, klimaatrechtvaardigheid, bestaanszekerheid en een sterk Europa. Met als doel een bloeiend Nederland waar iedereen zich kan ontwikkelen, binnen de grenzen van de aarde.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.