Help de voedselbank DE-punten te sparen !

HET HOGELAND – De koffiebrander uit Joure, Douwe Egberts, werkt al een flink aantal jaren samen met de voedselbank.  Die samenwerking bestaat hieruit dat de voedselbank koffie- en theepunten van het merk DE verzamelt en na inlevering hiervan “gratis” een aantal pakken koffie ontvangt.

Voor iedere 800 ingeleverde koffie- en theepunten die de voedselbank bij DE inlevert, wordt een pak koffie van 250 gram verstrekt. In 2022 leverde de inzamelactie 1.340.000 DE-punten op hetgeen 1375 pakken koffie betekende. Afgerond naar boven ontving de voedselbank maar liefst 1400 pakken DE-koffie.

Op dit moment, september 2023, zijn er al 750.000 punten ingezameld, terwijl er dit jaar gemikt wordt op maar liefst 1.5 miljoen punten. We moeten met elkaar dus toch nog flink aan de koffie.

Ingeval u de voedselbank wilt steunen met uw koffie- en theepunten dan kunt u die per post sturen naar Lombok 1,  9951 SC Winsum, maar u kunt uw punten natuurlijk ook op woensdagochtend afgeven op dit adres. Een kop koffie staat er dan voor u klaar.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.