Rugby op het Hogeland

HET HOGELAND – Onlangs vond de eerste training plaats van de allereerste rugbyclub van het Hogeland: Rugbyclub The Highlanders. Onder begeleiding van 3 gedreven trainers, werden 16 enthousiaste kinderen tussen de 5 en 12 jaar, meegenomen in de eerste stappen van de rugbysport. Op het veld van de ijsbaanvereniging in Wehe den Hoorn werd gestart met het doornemen van de rugby waarden en normen, waarbij respect voor elkaar, de tegenstander, de scheidsrechter en de trainer voorop staan.

Na een gezamenlijke warming-up werd de groep opgedeeld in 2 leeftijdscategorieën: de jeugd van 4 tot en met 6 jaar leerde spelenderwijs de beginselen van rugby door tikkertje te spelen met de ovale rugbybal en door intensief over te gooien. De jeugd van 7 tot en met 12 leerden de belangrijkste regels, waaronder de wijze van gooien van de bal en het verplicht naar achter gooien tijdens de aanval, waarna het eerste wedstrijdje werd gespeeld.

De trainers zijn zeer onder de indruk van het enthousiasme en inzicht van de spelers, maar ook van de betrokkenheid van de ouders: dit is de echte rugby mentaliteit!

Afgelopen voorjaar startten Reitze ten Cate, Jonathan Vink en Mees Breuker met de eerste rugbyclinics en -workshops om de basisschool jeugd van het Hogeland kennis te laten maken met deze steeds populairder wordende sport. In verschillende dorpen werden de kinderen meegenomen in deze geweldige sport en werd er met volle overgave gebeukt en genoten.

De komende maanden gaan de trainingen op zondag door en zijn Reitze, Jonathan en Mees te vinden op diverse naschoolse activiteiten. Tevens kunnen kinderen, die kennis willen maken met de rugbysport gratis mee komen trainen; we zijn aangesloten bij sporthopper en werken samen met het beweegteam van het Hogeland.

Ons doel is om over een paar jaar mee te doen met verschillende jeugdteams in de competitie en, bij voldoende animo, ook de jeugd vanaf 12 erbij te betrekken. Daarnaast wordt gekeken of er een seniorenteam kan worden gevormd.

Heb je interesse om je aan te sluiten bij onze rugbyclub? Kom dan lekker een balletje gooien op de zondagen.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100094739591762

Uitgelichte foto: Een kind vol aandacht bij de uitleg van de trainers

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.