Curryandijvie met saucijsjes

Ingredieënten: voor 4 personen.

  • 4 saucijsjes
  • 1 struik andijvie (à 750 g)
  • 2 rode uien
  • 2 eetlepels olie
  • ½ eetlepel currypasta (rood, geel of groen)
  • snufje zout
  • snufje peper (versgemalen).

Bereiding:

Snijd de saucijsjes met een groot glad mes in stukken van 2 cm.

Was de andijvie, schud de struik goed droog en snijd deze in brede repen.

Pel de uien en snijd ze in dunne partjes.

Verhit de olie in een wok en bak de stukken saucijs al omscheppend op hoog vuur in 8-10 minuten bruin en gaar. Schep ze op een bord.

Schep de uien en andijvie door het bakvet en laat de groente al omscheppend slinken. Schep de currypasta erdoor en roerbak het geheel nog 2-3 minuten.

Schep het vlees erdoor en warm het gerecht nog even door. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Lekker met gekookte aardappels of aardappelpuree of rijst.

Eet smakelijk en tot volgende week.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !