Mirjam Buigel-de Witte nieuwe voorzitter Menkemaborg

UITHUIZEN – Mirjam Buigel-de Witte wordt per 1 oktober de nieuwe voorzitter van Stichting Museum Menkemaborg. Zij zal Harrie Hoek na zestien jaar voorzitterschap opvolgen.

De Menkemaborg heeft onder het voorzitterschap van Harrie Hoek bijzondere hoogtepunten beleefd, waaronder het winnen van de Bankgiroloterij Museumprijs in 2007 en de beeldententoonstelling van Kees Verkade in 2013. Het afgelopen voorjaar werd de Menkemaborg derde in de landelijke verkiezing ‘Meest romantische kasteel van Nederland’. Bestuur en directie zijn Hoek zeer erkentelijk voor de niet aflatende inzet voor de borg en zijn verheugd met het vinden van een waardige opvolger.

De in Warffum woonachtige Buigel-de Witte, faculteitsdirecteur bedrijfsvoering bij de Rijksuniversiteit Groningen, wil haar ervaring graag inzetten “voor een van de mooiste historische gebouwen op het Hogeland”, aldus Buigel. “Het Groninger Land ligt mij na aan het hart. Het is mooi om na al die jaren bezoeker te zijn geweest van de Menkemaborg, mee te werken aan het toekomstbestendig houden van dit prachtige monument.”

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.