Contact (maken) met mensen met dementie

WINSUM – Joke Arends is op 19 oktober te gast in Alzheimer Café Winsum e.o. In haar werk als logopedist heeft ze jarenlang mensen met dementie en hun naasten begeleid wanneer het met elkaar in gesprek gaan niet meer vanzelfsprekend was. Soms verdwijnen woorden, soms wordt een boodschap niet meer goed begrepen, soms wordt niet meer goed onthouden wat er nu verteld werd en soms wordt meerdere keren hetzelfde verteld.

Hoe blijf je met elkaar in contact en hoe blijf je elkaar zo goed mogelijk begrijpen wanneer dementie het geheugen en de taalvaardigheid aantast? Welke tips zijn er om elkaar te blijven begrijpen en om toch duidelijk te kunnen maken wat je graag wilt vertellen?

Donderdag 19 oktober bent u vanaf 19.00 uur van harte welkom in het Alzheimer Café Winsum e.o. in zorgcentrum Winkheem, Borgweg 48 in Winsum. Het programma begint om 19.30 uur en rond 21.00 uur wordt de avond informeel afgesloten. De toegang is als altijd gratis.

Wilt u meer informatie over de activiteiten van het Alzheimer Café Winsum e.o. en de andere Café’s in de provincie, dan kunt u een kijkje nemen op de website.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.