Gronings Vuur en de toekomst van Het Hogeland

HET HOGELAND – Gronings Vuur brengt vanaf februari 2024 in de gemeente Het Hogeland het gesprek op gang over leefbaarheid en klimaatverandering. De verhalen die lokaal leven, vormen de basis voor het maken van een theatrale productie. Inwoners van Het Hogeland krijgen zo de kans om zelf hun toekomst te ontdekken.

Dit gebeurt door door kennis van inwoners te delen in een publieksbijeenkomst. Door verhalen op te tekenen van Hogelanders die veel over deze thema’s te vertellen hebben. Mensen met vurige meningen krijgen de mogelijkheid een advies aan de gemeenschap te geven, maar dit geldt ook voor creatieve inwoners van Het Hogeland. Zij kunnen hun bijdrage leveren in de vorm van een lied, kunstwerk of iets anders creatiefs.

Vanaf november 2023 wordt er voor de duur van een jaar een lokale aanjager aangesteld om de inwoners en creatievelingen van Het Hogeland aan Gronings Vuur te verbinden.

Op basis van al deze verhalen, gesprekken en creatieve producten ontwikkelt een door Gronings Vuur aangesteld artistiek projectleider een concept voor een voorstelling: met, voor en door inwoners uit Het Hogeland. En uiteraard zal dit met alle andere opbrengsten in een publieksbijeenkomst worden gepresenteerd.

De voorstelling wordt aan publiek vertoond in september 2024.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.