Toavelklaid Jan

Het hem horen spelen op de Dag van de Grunneger Toal, tegenwoordig gwn GRN ghtn, was al een feestje: de aanstekelijk dynamische muzikant Jan Veldman bracht het nummer Toavelklaid Jan, uit de toneelvoorstelling Karnivoale. Maar het lied in de perfecte context zien, dat was pas echt een giller.

Had zijn toneelmaatje Alina Kiers met haar pazzipanten een compleet theater-aan-huis uit de grond gestampt om ook in tijden van coronamaatregelen ongestraft te kunnen optreden, brak ze kort na de première van Karnivoale een been. Gelukkig herstelde zij voldoende om tijdens Vakland Het Hogeland mee te doen in de gratis te bezichtigen voorstellingen. Het rondreizende gezelschap, de zogenaamd sappelende artiesten, de sleets geworden relaties… het wordt met geweldig veel vaart en humor gebracht, en dat door mensen die elkaar door en door kennen. 

Met die tragische held Toavelklaid Jan (de getroebleerde artiest die als kind jammerlijk te dicht bij een zaagmachine stond) presteert Jan Veldman het om bezoekers ‘blaauw van t lagen’ te krijgen.

Ingeborg

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !