Geen overtredingen bij garagecontroles in Lauwersoog

LAUWERSOOG – Bij het onderzoek dat de gemeente Het Hogeland in samenwerking met de politie gisteren heeft uitgevoerd in 55 garageboxen in Lauwersoog, zijn geen overtredingen of illegale goederen aangetroffen. Het onderzoek vond plaats in het kader van veiligheid in de gemeente.

Burgemeester Henk Jan Bolding is tevreden met de controle en de uitkomst. “We zijn blij dat iedereen ons zo ter wille is geweest. Er is plezierig meegewerkt en alles was prima in orde. Dat willen we natuurlijk ook, want de veiligheid van onze inwoners is het allerbelangrijkste. We blijven daarom ook in de toekomst dit soort controles uitvoeren.”

Verhuurders van garageboxen weten vaak niet wie hun garage gebruiken en waarvoor. Met de inspectie van vandaag wilde de gemeente controleren of de boxen volgens de regels (het bestemmingsplan) worden gebruikt en dat er bijvoorbeeld niet in wordt gewoond, gefeest of illegale spullen liggen opgeslagen. Soms leidt dat namelijk tot gevaarlijke situaties, niet alleen voor de eigenaar of huurder, maar ook voor de bewoners in de omgeving.

In juni 2023 kondigde de gemeente een investering aan in de aanpak van criminele ondermijning. Daarbij ligt de focus op bewustwording van ondermijning, bestuurlijke controles, eenheid in beleid en uitvoering en de zeehavens. De controle in Lauwersoog is de eerste in de reeks van controles die gemeente uitvoert en fungeert als een nulmeting voor ondermijning in de havengebieden. Burgemeester Bolding: “We willen met deze garagecontroles het bewustzijn van verhuurders en gebruikers vergroten. Het is belangrijk dat mensen en organisaties zich steeds meer bewust worden van de dreiging en gevolgen van ondermijnende activiteiten. Inspecties als vandaag houden iedereen alert. En als het nodig blijkt, zijn we dan in staat een einde te maken aan gevaarlijke situaties.”

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.