Kunstschilder Gosse Koopmans ‘live’ aan het werk in Garnwerd

GARNWERD – Zondag a.s. (8 oktober) is kunstschilder Gosse Koopmans vanaf 13.00 uur schilderend te bewonderen aan de oever van het Reitdiep tegenover Bij Hammingh te Garnwerd.

Gosse Koopmans werd in 1957 in Garyp geboren als zoon van de bekende Friese kunstschilder Klaas Koopmans. Het schilderen heeft hij van jongs af aan meegekregen. Koopmans studeerde aan de kunstacademie Minerva te Groningen. Na zijn academietijd woonde en werkte hij langere tijd in Arnhem.

Na 17,5 jaar in het Friese Eastermar gewoond te hebben, woont de Friese kunstenaar nu sinds maart 2019 in het Groningse Warfhuizen.

Hij schildert naast imposante landschappen, mooi en vlot opgezette cafétaferelen, ontroerende portretten van kinderen, dieren en volwassenen, prachtige stillevens en schaatsers in actie op het ijs.

Gosse Koopmans laat zich inspireren door het spel van licht en donker, waarbij verwondering altijd het uitgangspunt is. In zijn landschappen, die hij op locatie maakt, wordt dit nog gecombineerd met ruimte, wolkenluchten en waterpartijen; elementen die hij in ruime mate in het Friese en vooral ook het Groningse landschap aantreft.

Tot en met 10 november is zijn werk te zien in De Doorrit te Garnwerd, tezamen met werk van Karel Buskes, de entree is gratis.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !