Oud en nieuw 2023/2024

HET HOGELAND – Wil je iets organiseren rond de jaarwisseling? Dan kan het zijn dat je een aantal zaken vóór 20 oktober 2023 met de gemeente moet regelen.

Ontheffingen voor het verbod op carbidschieten of voor het houden van vreugdevuren kun je tot 20 oktober 2023 aanvragen. Dit is gratis.

Ontheffing voor vreugdevuur

Het stoken van een vuur in de gemeente is verboden. Dit is ter bescherming van het milieu en in het belang van de openbare orde en veiligheid. Wil je met de jaarwisseling legaal een vuur stoken? Vraag dan een ontheffing aan. Je kunt het verzoek om ontheffing tot 20 oktober 2023 indienen via een aanvraagformulier op de website: hethogeland.nl/vreugdevuur. Hier vind je ook meer informatie.

Ontheffing voor carbidschieten

Met het ontheffingenbeleid wordt de overlast van carbidschieten beperkt. Onder andere door te kijken naar de hoeveelheid, locatie en tijdsduur. Wil je met de jaarwisseling legaal carbidschieten? Vraag dan een ontheffing aan. Je kunt het verzoek om ontheffing tot 20 oktober 2023 indienen via een aanvraagformulier op de website: hethogeland.nl/carbid. Hier vind je ook meer informatie.

Advies brandweer en politie

Bij elke aanvraag van ontheffing voor vreugdevuur of carbidschieten kijken de brandweer en de politie mee. Zij geven advies voor de beoordeling. Bij dit advies staat veiligheid voorop.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !