Britse singer-songwriter Jeremy Johnson naar Andledon

DEN ANDEL – Aanstaande zondag (22 oktober) vindt het optreden plaats van de Britse singer songwriter Jeremey Johnson. De sound van deze indie-folk zanger en gitarist doet denken aan James Taylor en Elliott Smith. Op het Andelster podium laat hij zich begeleiden door de in Friesland woonachtige zangeres en gitarist Marije de Vries.

Sinds Johnson in 2016 in de stad Groningen deelnam aan akoestische sessies, kreeg hij de smaak te pakken en reist hij met zijn gitaar en surfboard de hele wereld over om zijn avonturen om te zetten in muziek. In 2018 heeft hij de stap naar beroepsmuzikant gemaakt, en is in het Verenigd Koninkrijk, naast de regulier optredens, te horen op de BBC en tijdens vele festivals.

Zijn muziek kenmerkt zich door poëtische teksten, sonore zang en talentvolle gitaarmelodieën in aangrijpende liedjes. De liederen gaan over levenservaring, filosofie en avonturen vanuit het hart.  Americana UK, promotor van Americana muziek in het Verenigd Koninkrijk, verwoordt de muziek van Jeremy Johnson als volgt: “Johnson has a superb voice which really shines through following in the storytelling footsteps of the likes of Nick Drake, Richard Thompson, Ralph McTell and Clifford T Ward”

Deze middag in Den Andel laat hij zich bijstaan door Marije de Vries, singer-songwriter uit Friesland, deelnemer van het `Fryskjong festivalliet` en organisator van ondermeer Vertellis.

Het optreden van Jeremy Johnson start zondag 22 oktober om 15:00 uur (14:30 uur deur open) op het cultuurerf Andledon en duurt tot ongeveer 17.30 uur. Het optreden is niet gratis en reserveren is niet nodig.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !