Rocking Good Folk haalt Boxin’ The Vox naar Winsum

WINSUM – Voor zondag 19 november heeft Rocking Good Folk het folkduo Boxin’ The Vox weten te contracteren. Vanaf 14.30 uur is het duo, bestaande uit David Plasmeijer (zang, luit, banjo) en Anne-Lotte Paymans (zang, gitaar), te zien en te horen in Café The Jolly Cat aan het dorpsplein in Winsum.

Dit gelukkig getrouwde stel is geen onbekende in de Nederlandse en Ierse folkscene. Hun muziek is geïnspireerd op Ierse folkhelden als Luka Bloom, Christy Moore, Mary Black en Sinéad O’Connor; jaren 60/70 artiesten als Melanie Safka en Simon & Garfunkel en hedendaagse acts als Amy MacDonald en The Cranberries.

Het duo speelde eerder op festivals in Ierland en Nederland en zijn graag geziene gasten in wat in de folkmuzikantenwereld toch wel een beetje gezien wordt als het Nederlandse Mekka van de Ierse folk: Mulligan’s in Amsterdam.

Boxin’ The Vox timmert al even aan de weg en in 2017 zag hun debuutalbum ‘Take me home’ het licht. Het meest opvallende lied is de vertaling van de Vondeling van Ameland van Boudewijn de Groot en Freek de Jonge. David en Anne-Lotte hebben een geheel eigen interpretatie van dit nummer gemaakt en het Infant of Inishmore genoemd. Een nummer wat al snel favoriet werd bij het publiek.

Inmiddels heeft het duo in 2020 een nieuw album met eigen werk uitgebracht: Seven White Horses. Op dit album vind je 10 originele eigen nummers en gastmuzikanten zoals Adam Shapiro (fiddle), Dave Munnelly (box), Janos Koolen (mandoline) en Jon O’Connell (double bass). Deze CD is tijdens het concert te koop!

De single “Mr. Alzheimer” van deze CD is een ontroerend en heel persoonlijk nummer, geschreven door Anne-Lotte en komt vanuit de persoonlijke ervaring van dit duo met de effecten van Alzheimer op een geliefde. Opbrengst van deze single komt ten goed aan de Azheimer Vereniging.

In mei van 2021 stond dit folkduo zowaar in de finale van de Popprijs van Amstelland en hoewel ze die niet gewonnen hebben, hebben ze een stevige indruk gemaakt met hun liefde voor de Ierse folk.

Een dynamisch duo dat je niet mag missen!

Wanneer: Zondag 19 november om 14:30 uur

Waar: Zaal The Green Cat, Cafe The Jolly Cat, Hoofdweg W5a, 9951 AA WINSUM

Entree: 15 euro

Kaartverkoop: www.rockinggoodfolk.nl of 06 39391954

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.