Leerlingen Terra Winsum en Hogeland College op sectorbezoek Bouwen en Wonen

WINSUM – Leerlingen van Terra Winsum en het Hogeland College brachten op donderdag 2 november een bezoek aan twee bedrijven in de sector BW(I): Bouwen en Wonen. In totaal namen 38 leerlingen deel aan deze Roadshow, afkomstig van Terra Winsum en het Hogeland College in Winsum en Uithuizen. Dit initiatief werd mede mogelijk gemaakt door de inzet van Vakland het Hogeland, Kansrijke Groningers en drie decanen van de vmbo-scholen in Winsum en Uithuizen. Via verschillende Roadshows krijgen de leerlingen de kans om verschillende sectoren te verkennen en kennis te maken met de bijbehorende bedrijven, beroepen en opleidingen.

Het eerste bedrijf dat bezocht werd, was Eemshout Prefab. Eemshout Prefab is een enthousiast houtskeletbouwbedrijf. “De leerlingen kregen uitleg over de beroepen en werkzaamheden in de fabriek. Een interessant detail is dat een van de huidige werknemers van Eemshout Prefab een voormalige deelnemer is van de bekende Roadshows van Terra en HHC. Twee jaar geleden heeft hij tijdens een sectorbezoek een kijkje in deze sector genomen en raakte enthousiast. Het is geweldig om te zien dat hij een baan heeft gevonden in een sector waar hij gelukkig van wordt. Daar doen we het voor als school,” aldus Jelte Wolters, decaan van Terra Winsum.

Vervolgens bezochten de leerlingen het Alfa-college aan de Protonstraat. Daar kregen ze een presentatie en konden ze de praktijklokalen bezoeken om kennis te maken met de vakken rondom de thema’s Bouwen en Wonen. Koert Vermeulen vanuit het opleidingsbedrijf SSPB Praktijkcentrum Bouw was ook aanwezig en kon de leerlingen vertellen hoe het opleidingsbedrijf kijkt naar de arbeidsmarkt en welke mogelijkheden zij in combinatie met de mbo-scholen in het bbl-traject aanbieden. Koert Vermeulen heeft daarbij de leerlingen een aantal vragen gesteld via het principe ‘helmpje op, helmpje af’.  Als laatste brachten ze een bezoek aan aannemingsbedrijf Sietsema. Daar kregen de leerlingen uitleg over onder andere de geautomatiseerde zaagmachine. Als opdracht metselden de leerlingen met hun eigen samengestelde specie een muurtje. “Het was een mooie en leerzame dag, waarbij iedereen zijn of haar eigen ervaring kon opdoen.”

Foto: Leerlingen spelen het spel ‘helmpje op, helmpje af’

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !