Wielrenner Jaap Voogel maakt overstap naar de profs

KRUISWEG – Wielrenner Jaap Voogel uit Kruisweg startte zaterdag in de Ronde van Costa Rica. De renner uit Kruisweg is onlangs opgenomen in het profteam Universe Continental Cycling Team.

“Ik ben echt heel blij met deze stap. Het is een fantastische groep renners en het programma met veel etappekoersen ligt mij bijzonder goed. De Ronde van Costa Rica duurt 14 dagen. Dat wordt een Kerst met 30 graden in plaats van de Nederlandse kou. In januari rij ik ook in Nieuw-Zeeland,”zo laat hij weten.”

Voogel reed voor het Kuil Groenoord Cycling Team van de Noordelijke Wielervereniging NWVG. Hij begon zijn wielerloopbaan bij het nieuwelingenteam van de NWVG.  Hij  raakte afgelopen voorjaar zeer ernstig gewond in de Ronde van Drenthe.

Met TDT-Unibet, en Scorpions Racing Team is Universe Cycling de derde nieuwkomer in 2023 in het Nederlandse wielrennen op continental-niveau zijn. Dit niveau is het laagste niveau in het internationaal profwielrennen.

In maart van dit jaar kwam Voogel nog zwaar ten val in de Ronde van Drenthe, met een verbrijzelde onderkaak, een breukje in de bovenkaak, een gekneusd strottenhoofd, gebroken tongbeen, een zware hersenschudding als gevolg. Hij werd daarom een week lang kunstmatig in coma gehouden, waarna een lange, loodzware revalidatie volgde.

En zaterdag stond Jaap Voogel dan – met rugnummer 97 – aan de start van de eerste etappe van de Vuelta a Costa Rica 2023.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !