Artemissers lopen in Groningen, op Ameland en in Delfzijl

WINSUM – Leden van Loopgroep Artemis uit Winsum deden het afgelopen weekend mee aan wedstrijden in Groningen, op Ameland en in Delfzijl

De tweede Stadspark Nightrun werd afgelopen vrijdagavond georganiseerd door Golazo Noord-Nederland. Het Groninger Stadspark vormde het decor met spectaculaire lichtanimaties, aansprekende muziek en verrassende acts. Bij deze run was iedereen welkom. Het wedstrijdelement ontbrak. Er werd ook geen tijd bijgehouden. De deelnemers, vertrokken in vier startwaves, konden kiezen uit de afstanden 6 en 10 kilometer. De lopers werd gevraagd hun meest spectaculaire outfit uit de kast te halen en samen het Stadspark te verlichten. Voor alle deelnemers was een headlight beschikbaar. De Artemissers Anne Hogerdijk, Rianne Bosch, Monique Medema, Jet van Dijk, Anko de Boer en Harry Hammenga hebben met veel plezier aan dit evenement deelgenomen.

Op Ameland vond afgelopen zaterdag de 19e editie van de Adventurerun plaats. Voor de diverse afstanden van deze avontuurlijke run hadden zich totaal 4350 sporters ingeschreven. Het selectieve parcours was grotendeels onverhard en geaccidenteerd. Het was uitgezet in de afwisselende en prachtige natuur van Ameland. Kwelders, duinen, bos en het onvoorspelbare strand vormden het decor van deze avontuurlijke run. De start en finish waren weer op de Reeweg in het gezellige en sfeervolle centrum van Nes. Het was droog maar de deelnemers ondervonden veel hinder van de wind. Een niet geheel fitte Janneke Cazemier uit Warffum was de enige afgevaardigde op de halve marathon van Artemis. Zij weerde zich kranig. Na een doorkomst halverwege in 1.06.04 uur finishte zij na 2.20.05 uur als 16e bij de vrouwen 60 in een veld van 22 deelneemsters.

Fanny Kaper 3e op de 5 kilometer in de Dijkloop Delfzijl

Voor de zondag gehouden Dijkloop in Delfzijl hadden zich voor de zes verschillende afstanden totaal 340 lopers aangemeld. De routes voerden de lopers langs de vernieuwde dijk van Delfzijl richting de Eemshaven en weer terug. Hierop waren keerpunten aangegeven op de helft van de gekozen afstand. De 27 marathonlopers hadden hun keerpunt in de Eemshaven zelf. Om het passeren van de lopers zo gemakkelijk mogelijk te maken moest zoveel mogelijk rechts worden gelopen. Er stond een stevige wind waarvan de lopers na het keerpunt de nodige hinder ondervonden.

Artemis was met vier leden vertegenwoordigd. Op de 5 kilometer bij de vrouwen behaalde Fanny Kaper uit Winsum met een tijd van 25.16 minuten een knappe derde plaats in een veld van 45 deelneemsters. Geert Jan Reinders uit Loppersum was een van de deelnemers aan de 15 kilometer. Hij klokte als 21e bij de mannen een tijd van 1.35.41 uur. De stad-Groninger Marnix van den Brink startte op de halve marathon. Hij deed dit als training en kwam na 1.57,28 uur als 41e bij de mannen over de streep. Arjen Kwint uit Loppersum besloot zich op het laatste moment nog in te schrijven voor de marathon. Hij noteerde in zijn 21e marathon onder de vlag van Artemis als 27e en laatste een tijd van 4.56.18 uur.  De Lopster ontving hiervoor een prachtige boeket bloemen.

Foto: v.l.n.r. Geert Jan Reinders, Marnix van den Brink en Fanny Kaper.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !