Gebakken paddenstoelen op toast met Roquefort

Bert Lange: “Mijn laatste recept voor deze rubriek, en één van mijn favorieten.”

Ingrediënten voor 4 personen:

700 gr gemende paddenstoelen.

100 gr Roquefort.

100 gr sjalotjes, gesnipperd

6 eetlepels goede olijfolie (+ extra voor garnering)

4 eetlepels verse kruiden: ik gebruikte tijm, oregano en peterselie (+ extra voor garnering)

2 teentje knoflook, fijn gesneden

flinke snuf zout

flinke snuf vers gemalen peper

toast:

4-8 boterhammen

4-8 eetlepels olijfolie

2 teentjes knoflook

 

Bereiding:

Snijd de paddenstoelen in plakken en snijd de kruiden fijn.

Pel en snipper de sjalotjes

Zet een koekenpan op het vuur en verhit een scheut olijfolie, voeg de paddenstoelen met de sjalotjes toe. Bak deze ongeveer 4 minuten. Doe er vervolgens de knoflook bij, bak twee minuten mee.

Op het laatst doen we de verse kruiden en de verbrokkelde Roquefort erbij. Gooi dit geheel nog een minuutje om. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Maak de knoflook toast door de boterhammen met olijfolie te besmeren (1 eetlepel olijfolie per boterham.) Snijd een knoflook teentje doormidden zodat je een ‘platte’ kant hebt. Wrijf met het knoflook teentje over de boterham. Doe de boterhammen in een toaster of doe op 150 graden 2 minuten in de oven op grillstand.

Leg de toast op borden en serveer met de gebakken paddenstoelen. Bestrooi met nog wat erse kruiden en peper.

Ik wens iedereen smakelijk eten, alvast de allerbeste wensen voor 2024.

Het ga jullie allemaal goed!

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.