Activiteiten voor jong en oud bij jeugdsoos Eenrum tijdens ‘Old & Ainrom’

EENRUM – Op oudejaarsdag is er vertier voor jong en oud op het terrein van de jeugdsoos aan de Aagtsweg in Eenrum. Vanaf 13.00 uur kun je hier terecht voor veel leuke activiteiten, van carbidschieten tot kniepertjes bakken. Alle activiteiten zijn gratis!

Vanaf 13.00 uur zal het “Ainrommer Carbidteam” de ballen de lucht in schieten! En dit gaan ze heel gezellig maken. Naast de jeugdsoos zal een terras in kerststijl opgezet worden. Warme chocolademelk, glühwein, biertje, maar ook een lekker broodje hamburger, broodje braadworst of een kop soep zullen niet ontbreken. Koud buiten? Op het terras zullen vuurkorven zorgen voor warmte én gezelligheid!

Kniepertjes bakken en je eigen champagneglas versieren

Binnen in de jeugdsoos kunnen de kinderen zich deze dag goed vermaken. Onder leiding van meerdere ‘knutseldames’ kan je hier je eigen champagneglas pimpen. Uiteraard mag je je gepimpte glas meenemen naar huis, zodat je ’s avonds met je ouders kan proosten met je eigen toffe creatie! Ook kan je zelf (onder begeleiding) kniepertjes bakken. Deze kniepertjes neem je natuurlijk ook mee naar huis en daar moet een zakje omheen. Ook dat zakje gaan kan je zelf helemaal versieren!

Soepactie: Steun de jeugdsoos en geniet!

Onder leiding van Spring Eenrum is er een nieuw bestuur gevonden, waardoor het soospand voorlopig in handen van het dorp kan blijven. Maar de kosten van een jeugdsoos dekken, dat is nog niet zo eenvoudig gebleken. De jeugd mag en kan dus weer gebruikmaken van de soos. Om de vaste lasten te kunnen betalen worden jaarlijks enkele evenementen georganiseerd, zoals een soepactie.

Het is momenteel niet meer mogelijk emmers soep te bestellen. Wel kan men genieten van een verse kop snert of mosterdsoep op 31 december. Dus: steun de jeugdsoos en scoor een kop soep!

Waar: Aagtsweg 1 te Eenrum

Wanneer: zondag 31 december van 13.00 – 17.00 uur. Kosten: activiteiten zijn gratis

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !