Donderdag 18 januari: Alzheimer Café Winsum e.o. 

De meeste mensen willen als ze ouder worden het liefst in hun eigen huis blijven wonen. Dat geldt zeker voor mensen met dementie. Het eigen huis voelt vertrouwd, je weet de weg te vinden in huis en de eigen inrichting is bekend en herkenbaar. En wellicht woont de partner er ook of een van de kinderen.

Toch komt er voor menig persoon met dementie een moment dat het thuis wonen niet meer gaat. De hulp van mantelzorgers, thuiszorg en andere zorg- en hulpverleners kan de zorg geen 24 uur meer aan. Een emotioneel moment!

Op 18 januari komen Johanna de Vries en Diana Ubbens van Team 290 vertellen over hun ervaringen met het onderwerp. Er zullen vragen aan de orde komen als: “Wie hakt de knoop door als het thuis niet meer gaat?“, ”Wie bespreekt de aankomende verhuizing met de persoon met dementie?” en “Wat moet er geregeld worden als het thuis niet meer gaat?”.

Donderdag 18 januari bent u vanaf 19.00 uur van harte welkom in het Alzheimer Café Winsum e.o. in zorgcentrum Winkheem, Borgweg 48 in Winsum. Het programma begint om 19.30 uur en rond 21.00 uur wordt de avond informeel afgesloten. De toegang is als altijd gratis.


Wilt u meer informatie over de activiteiten van het Alzheimer Café Winsum e.o. en de andere Café’s in de provincie, dan kunt u een kijkje nemen op de website www.alzheimer-nederland.nl/regios/groningen.

Namens de werkgroep Alzheimer Café Winsum e.o.

Erik de Jong

E-mail: alzheimercafe.winsum@alzheimervrijwilligers.nl

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.