Dorpswandeling Warffum neemt deelnemers mee op reis door de winkelgeschiedenis

Op zaterdag 24 februari leiden de Dorpsgidsen van Warffum, onder leiding van Bonnie Zuidema, een boeiende dorpswandeling langs de historische winkels van het pittoreske dorp. Zuidema, een geboren Warffumer en lid van een van de meest prominente families in de regio, brengt zijn rijke kennis en passie voor de lokale geschiedenis tot leven tijdens deze unieke wandeltocht.

Als jongste telg van zijn familie groeide Zuidema op in de schaduw van de eeuwenoude wierde van Warffum. Na zijn militaire diensttijd, waarin hij een carrière als sportinstructeur opbouwde, keerde hij terug naar zijn geliefde geboortedorp. Hier vervulde hij zijn roeping als leraar aan de Jansenius de Vriesschool, de school waar hij later zelfs directeur zou worden.

Tijdens de tocht voert Zuidema de deelnemers langs de geplaveide straten waar ooit bruisende handelsactiviteiten plaatsvonden. De sfeervolle Pastorieweg, de levendige Hoofdstraat, de knusse Schoolstraat, de gezellige Oosterstraat en de karakteristieke Noorderstraat vormen het decor van deze nostalgische reis door de tijd.

De wandeling belooft niet alleen een ontdekkingstocht langs vervlogen tijden te zijn, maar ook een gelegenheid om herinneringen op te halen en verhalen te delen over de levendige winkelcultuur die ooit het hart van Warffum vormde. Mis deze unieke kans niet om de geschiedenis van het dorp door de lens van zijn winkels te ervaren, onder leiding van een lokale expert en gepassioneerde verteller.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !