Mooie sneeuwklokjeswandeling

Zaterdagochtend 24 februari jl. organiseerde natuurafdeling IVN Noord-Groningen een sneeuwklokjeswandeling in de Wytsemakooi. Deze eendenkooi van Natuurmonumenten ligt even ten noorden van Uithuizermeeden aan de Meneersweg. Deze oudste eendenkooi in Groningen wordt niet meer gebruikt om eenden te vangen, maar wordt als educatiekooi gebruikt.
De kooi is openlijk toegankelijk voor publiek met uitzondering van in de broedperiode. Dan is de kooi gesloten gesloten; dat is van 15 maart t/m 15 juli.
Vrijwilligers van de kooi vertelden over de historie en de werking van de kooi. De aanwezigen kregen te horen hoe de kooiker met zijn kooikerhondje eenden ving en verkocht. De kooiker verdiende verder bij door de verkoop van sneeuwklokbolletjes en mollenhuiden. Daarnaast was er uiteraard ook aandacht voor de planten, struiken en paddenstoelen die in de kooi staan. Er zijn nog nooit zoveel rode kelkzwammen gezien als dit jaar.
Wie de duizenden sneeuwklokjes nog wil zien moet er snel bij zijn, want binnenkort zijn ze uitgebloeid.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !