Eerste creatieve werkplaats Gronings Vuur in Het Hogeland op 7 maart

Gronings Vuur organiseert twee creatieve werkplaatsen in Het Hogeland. De eerste vindt plaats op donderdag 7 maart in Dorpshuis Nieuw Calvaria in Roodeschool, gevolgd door een tweede op 21 maart in De Smederij in Ulrum. Belangstellenden zijn op beide avonden vanaf 19:00 uur van harte welkom.

Met deze creatieve werkplaatsen wil Gronings Vuur creatievelingen uit Het Hogeland verbinden en hen de kans bieden om een bijdrage te leveren aan de culturele productie die in september voor publiek wordt opgevoerd. Deze sessies maken deel uit van het ‘creatief vooronderzoek’.

De oproep richt zich op een breed publiek: “Ben je actief bezig met creativiteit? Ben je lid van een plaatselijk harmonieorkest, fanfare of brassband? Of kom je wekelijks samen met je breiclub? Zing je graag, of ben je al lid van een koor? Misschien speel je bij een amateurtoneelvereniging, of vind je het gewoon leuk om creatieve ideeën te bedenken? Doe dan mee aan de creatieve werkplaats!”

“We werken rond de thema’s leefbaarheid en klimaatverandering. Hoe ervaar je het wonen, werken en naar school gaan in Het Hogeland? Wat is jouw beleving van het landschap? En hoe sta je tegenover de veranderingen in het klimaat?” zo gaat de uitnodiging verder.

“In deze werkplaats ontmoet je andere creatievelingen uit je eigen gemeente en ga je samen aan de slag. Samen bedenk je hoe je inhoudelijke onderwerpen in Het Hogeland onder de aandacht van het publiek kunt brengen, via muziek, beeldende kunst, theater of andere creatieve uitingsvormen. Deze ideeën, samen met de verhalen die we verzamelen bij inwoners van Het Hogeland, vormen de inspiratie voor de culturele productie die in september 2024 wordt uitgevoerd.”

Kortom, een uitgelezen kans voor inwoners van Het Hogeland om hun creativiteit te ontplooien en samen iets moois te creëren voor de gemeenschap.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via info@groningsvuur.nl. Meer informatie op www.groningsvuur.nl.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !